Oferta Jeśli potrzebujesz zorganizować spotkanie w charakterze integracyjnym, szkoleniowym, warsztatowym lub towarzyskim, chcesz wynająć salę, studio kulinarne lub promować produkt podczas pokazów kulinarnych zapoznaj się z naszą ofertą. Oferta URODZINY DLA DZIECI / MŁODZIEŻY URODZINY DLA DZIECI / MŁODZIEŻY Zorganizujemy niezapomniane przyjęcie urodzinowe dla Twojego dziecka. Solenizant wraz z zaproszonymi gośćmi przygotują pyszne dania i słodkie desery. Po czym usiądą do stołu, by wspólnie uczcić urodziny!! Urodziny we Włoskim StyluGRUPA WIEKOWA 6 - 11 LAT Program dla różnych grup wiekowych 6-8lat Danie Pizza (komponowanie swojej własnej pizzy, formowanie ciasta, zabawa w mące) Deser Ciasteczka/pierniczki (robienie ciasteczek od podstaw, dekorowanie kolorowymi lukrami i posypkami) lub Craftowe lody na ciekłym azocie (dekoracja). 9-11 lat Danie Pizza (komponowanie swojej własnej pizzy, formowanie ciasta, zabawa w mące ) lub Makaron domowy np “amatriciana” (zabawa w mące, konkurs na najdłuższy makaron w mieście, pokaz flambirowania.) Deser Pyszne tiramisu ze świeżym sokiem pomarańczowym pokryte malinowym coulis Lub Lava cake czekoladowy z płynnym środkiem owocowym. Coulis z lodami na ciekłym azocie Grupa wiekowa 12 - 14 lat 12-14 lat: Starter Bagietka z buratta/świeże pomidorki i świeże zioła - rozmaryn, czosnek, chilli i bazylia Danie Ravioli, klasyczne, domowe z ricottą, szpinakiem w emulsji maślanej lub gnocchi lub Makaron z sosem amatriciana albo aglio e olio lub Pyszne risotto grzybowe lub szafranowo dyniowe z kasztanami Deser Lava cake czekoladowy z płynnym środkiem owocowym. Coulis z lodami na ciekłym azocie Lub Tiramisu z pomarańczą i coulis malinowym Grupa wiekowa 15 - 18 lat 15-18 lat Starter: Burata z edamame/marakuja/oliwa szczypior/marynowany imbir/chilli/kolendra/nasturcja ( pyszna przystawka dowiemy się coś o łączeniu smaków, rozpoznawaniu ich oraz jak robić oliwy ziołowe najlepiej o czym pamiętać by nam się nie wytrącił chlorofil) Danie Biała ryba świeża cała z sosem w śródziemnomorskim stylu czyli pomidorkowo-cytrusowo-czosnkowo-bazyliowo-winnym z dodatkiem oliwy miętowej świeżego groszku (nauka poprawnego filtrowania ryb, będzie rozmowa o smakach i ich łączeniu oraz balansie i ogólna rozmowa na temat balansu w smaku i umiejętności rozpoznawania smaków) Deser Lava cake pistacjowy z Lodami na azocie + owocowe coulis lub Tiramisu z alkoholem czyli z amarettto lub Creme brule Zapewniamy 3-4h godzinne warsztaty kulinarne z trenerem, animatorem i szefem kuchni zaproszenia dla gości w wersji elektronicznej, Wszystkie akcesoria, materiały potrzebne do przygotowania potraw i deserów Fartuszki na czas trwania warsztatów Świeże produkty do ustalonego wcześniej menu napoje – woda, soki Minimalna liczba osób - 10 WARSZTATY CZEKOLADOWE DLA DZIECI I MŁODZIEŻYGRUPA WIEKOWA 6 - 18 LAT 6-12/13 lat: Prezentacja - "Jak powstaje czekolada", Tworzenie figurek z mas czekoladowych. Dekorowanie babeczek czekoladą plastyczną, malowanie czekoladą 14-18 lat Prezentacja - "Od gorzkiej wody do słodkiej tabliczki" - podstawy pracy z czekoladą - omówienie, Tworzenie starodawnego kakao, Tworzenie dekoracji z czekolady plastycznej, Wyrabianie mas czekoladowych, Tworzenie pralin i trufli, Pieczenie i dekorowanie brownie, Zdrowe kule czekoladowe ZAPEWNIAMY 2 godzinne warsztaty z czekolady z trenerką, zaproszenia dla gości w wersji elektronicznej wszystkie akcesoria potrzebne do przygotowania czekolady fartuszki na czas warsztatów produkty do przygotowania warsztatów napoje – woda, soki Podczas 120 minutowych warsztatów przedstawimy historię kakao, a także najważniejsze procesy produkcji czekolady. Każdy Uczestnik własnoręcznie wykona figurkę z masy czekoladowej, bądź stworzy praliny i trufle, którą następnie ozdobi różnorodnymi dodatkami. Na zakończenie zajęć niespodzianka - smakowita fontanna czekoladowa! Słodkie wspomnienia gwarantowane! Minimalna liczba osób - 10 SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI KUCHNIA GRECKAGRUPA WIEKOWA 6 - 18 LAT 6-8 LAT DANIE: Placuszki z miodem i orzechamiDESER: Kurabiedes - słodkie ciasteczka migdałowe 9-11 LAT DANIE: Szaszłyki z warzywami i sosem tzatziki DESER: Zawijane ciasteczka z orzechami 12-14 LAT STARTER: Dakos - grzanki z sałatką pomidorową DANIE GŁÓWNE: Spanakotyropita - ciasto szpinakowe z serem feta DESER: Milopita - ciasto z jabłkami 15-18 LAT STARTER: Sałatka z grillowanym halloumi DANIE GŁÓWNE: Tradycyjna moussaka z bakłażanem DESER: Baklava z orzechami i migdałami ZAPEWNIAMY 3-4h godzinne warsztaty kulinarne z trenerką, animatorem zaproszenia dla gości w wersji elektronicznej, Wszystkie akcesoria, materiały potrzebne do przygotowania potraw i deserów Fartuszki na czas trwania warsztatów Świeże produkty do ustalonego wcześniej menu napoje – woda, soki Minimalna liczba osób - 10 Absolwenci Akademii Newsletter zapisz się i otrzymuj wiadomości o nowościach Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Akademia Sweet Decor Barbara Pach. Rozumiem, że podanie danych osobowych w formularzu newslettera jest dobrowolne. Subskrybuję